RocketTheme Joomla Templates

Read more...
ОУ”Свети Паисий Хилендарски” Кюстендил

 Девиз: "Качествено образование-визия за бъдещето”.

Кратко представяне

  •  история:

Училището отваря вратите си за първи път за ученици на 15.09.1969 г. Официалното му откриване става на 05.11.1970 г. До 1990г. училището носи името “Владимир Илич Ленин”, след това “Паисий Хилендарски”, а от 2004г. "Св. Паисий Хилендарски”.
През 1995 г. ОУ “Пайсий Хилендарски” става член на българска асоциация "Училища утвърждаващи здраве”, реализирайки проекти и програми за изграждане на умения и навици за здравословен начин на живот сред училищната общност

  •  настояще:
 

Училището се е утвърдило сред обществеността чрез извънкласни дейности, които определят собствения му облик. Активното присъствие на ВГ “Калпазани”, клуб “Биохазарт”, СИП “Краезнание” и др. в общественото пространство са доказателство за ефективно изпълнение на визията на училището.
ВГ “Калпазани” е създадена през 1995 г. Вече 10 години малките изпълнители редовно участват в градските тържества и изяви. Освен това те се представят достойно и на национални конкурси:
2001 “Златен петел” в Габрово, 2004г. в Албена “Светът е музика” и др. ВГ има изяви и на международна сцена - 2002 г. в РМакедония, 2003-2004г. две изяви в Атина на концерти, посветени на летните олимпийски игри. "Калпазани” имат издадени три авторски албума, 2002г. представиха и мюзикъла “Бременските Калпазани”. Ръководител на групата е Лилия Александрова.
.

  •  преспектива:  
 "Качествено образование-визия за бъдещето”
Официалният сайт на училището ще откриете на адрес :6ou.info

Визитна картичка:

Брой обучавани ученици:

Брой паралелки:

Режим на обучение:

В момента в училището се обучават 283 ученици от 1-8 клас в 15 паралелки.
Учебните занятия започват в 8.00 часа и завършват в13.05 за първа смяна и 17.00 за децата в целодневна организация.

 

Ръководство на училището:

Преподавателски колектив:

Непедагогически персонал:

1

23

9

База на училището:

 

- Класни стаи

 

- Занимални

- Специализирани кабинети

- Спортни площадки

- База за спорт

- Столово хранене

- и пр.

Училището има 1200 кв. м застроена площ от училищна сграда, в която има:
19 учебни стаи;
кабинети по
• химия;
• биология;
• история;
• изобразително изкуство;
• музика;
• 2 компютърни кабинета;
• физкултурен салон.
В училищната библиотека има над 3000 тома художествена и научна литература.
В двора на училището са разположени 3 футболни, 1 хандбално и 3 баскетболни игрища.
От тази учебна година в училището има действащ стол,където се хранят учениците от 1-4 клас.

Участие в проекти

- Реализирани проекти:

 

 

- Проекти в ход:

 

- Предстоящо:

 

Проект на ФАР 1998-1999 „Финансово управление на образованието” на стойност 14 000 лв.
• „Училище за всеки” по проект „Етническа интеграция и решаване на конфликти” на фондация „Партньори – България”, финансиран от американската агенция за международно сътрудничество 2003-2004 г. на стойност 17 127 лв.
• Проект на ФАР 15.06.2006 – 30.09.2006 на стойност 200 000 лв. – подмяна на дограмата и ремонт на покрива на училището; доставка на УТС
• Проект „BG 2003/004-937.01.03 – Образователна и здравна интеграция на уязвими малцинствени групи със специално внимание към ромите” – обучени са един учител магистърска програма за работа в междукултурна среда и 3 учители за прилагането на иновационни методи в преподаването
• „Експериментално Арт Студио” по програма на МОН „Развитие на извънкласната и извънучилищна дейност” на стойност 4 600 лв. - 2007/2008 г.


• "Качествено образование - визия за бъдещето” 2008/2009 - създаване условия за развитие на подкрепяща училищна среда, основана на знанието, осигуряваща успешна социална реализация. Проектът ще се реализира за 2 години и е на стойност 100 000 лева
• “Експедиция Струма” 2007/2008 уч. г. Проектът Експедиция “Струма” даде възможност на участниците да открият общото и различното в живота на хората около Струма, да разберат, че човешкият живот е кратък и няма смисъл да преминава в конфликти. От друга страна опознаването на нови географски и исторически обекти обогати знанията на учениците, осмисли времето им извън училище, създаде нови приятелства и възможност да се опознаят по-добре помежду си в екипната работа.

 

Новости в УВП:

Въвеждане на целодневна организация на обучение от 2008/2009 учебна година в начален етап

Постижения:

Вокална група “Калпазани” е сформирана през 1995 година към училището от учителката по музика Лилия Александрова.
Първата награда на вокалната група е от Националния център за обществено здраве за авторската песен “Хазарт”, която участва в международния конкурс по проблемите на СПИН, организиран от Американската фондация “ЮНЕЙЦ”. Текстът е написан от Златина Златанова, а музиката от Лилия Александрова. Тази песен третира проблемите на младите хора - СПИН и наркотици. Нейното послание е, че най-важното нещо в живота е да успееш да издържиш на всяко изпитание.
Този успех ни амбицира и с много усилия се появи първият ни самостоятелен албум ”Мечта”. Той съдържа 12 песни, както и модерна преработка на народна песен със съвременно звучене.
Първият фестивал, на който групата участва е “Малките големи звезди” в Пловдив, на който станахме лауреати. Две поредни години “Калпазаните” са специални гости на фестивала, изнасяки прекрасни концерти в стария град - Небет тепе.
През 2001 година се появява и вторият самостоятелен албум ”Купон в Конго”, който се радва на голям успех сред младата публика. Песните отново са написани от същия екип подготвил и първия албум.
Същата година БНТ прави два клипа на песните “Милион чудеса” и “Хазарт” излъчени на 24 май по Канал 1.
2002 година е различна за вокалната група. Децата приемат предизвикателството да изяват себе си като актьори, подготвяйки мюзикъла “Бременските калпазани”. Многобройните спектакли още веднъж доказат, че малките изпълнители са изключително талантливи.

Последва участие в Македония по случай Международния ден учителя - 5 ноември. След двата концерта децата създадоха нови приятелства. Местните телевизии и радиа проявиха изключителен интерес към групата, в резултат на което, са следващите ни гостувания в Крива Паланка.
През 2003 г. вокалната група подготви 5 песни, с които се яви на предварително прослушване в Благоевград за Националния конкурс за детска песен “Златния петел”. Омайвайки журито с прекрасно изпълнение на живо на народната песен “Брала Ружа” в нов модерен вариант, грабнахме първото място, което ни даде право на участие във фестивала в Габрово.
Безспорно най-успешна беше 2003 година - през октомври вокалната група замина за Гърция. Получихме специална покана от Сдружението за балканско сътрудничество за участие в концерт по случай Олимпийските игри в Атина –2004 година. Децата прекараха 5 чудесни дни в Гърция, запознавайки се с 11 други състава от Балканския полуостров. Днес те слушат нашите песни от диска събрал най-хубавите ни изпълнения от двата албума.
За Междунардния фестивал по китара, който се провежда ежегодно в нашия град композиторът Петър Льондев написа специална песен, която се изпълнява от ВГ ”Калпазани”.
Малките изпълнители взеха участие в предаването “Палавници” по БНТ с авторска песен.
През май 2003 г. бе изнесен сборен концерт в летния театър на крепостта “Баба Вида” - Видин.
По местната кабелна телевизия “Колор” ежеседмично калпазаните радват кюстендилци със собствено предаване.
Вокалната група участва непрекъснато във всички празнични концерти и програми на местно ниво и в областта.
На Фестивала на руската песен приятно изненадахме публиката с чудесното изпълнение на песента “Тримата мускетари”.
Песента “Училище за всеки” по текст на З. Златанова и музика - Л. Александрова взе участие в конкурса “Европа в училище”.

Училищно настоятелство:

 

Работа с др. обществени институции:

Разработена специализиране програма за включване на семейството”Силата на родителите”

 

Обединен детски комплекс, сдружение " Ларго", читалище " Братство" и др.

Училището-желана територия:

включване  на децата в разнообразни учебни и извънучебни форми на дейност, съобразно интересите и потребностите им. 

 

Ако желаете да се свържете с училищното ръководство, да изразите мнение или да зададете въпрос - натиснете тук!

Ако желаете да направите виртуална разходка в ущилището - натиснете тук!

Новини от ОУ”Свети Паисий Хилендарски” Кюстендил гр. Кюстендил:

 

Заглавие
Fast-Design.net